Volkswagen Crafter on aloittanut uransa palokuntamme riveissä joulukuun 2016 alussa. Crafter toimii miehistönkuljetusajoneuvona vastaten hälytysosaston, nuoriso-osaston sekä pienkaluston kuljetustarpeista vaihtelevassa ja haastavassa tehtäväkentässä.

Crafter on valmistunut Düsseldorfilaisesta autotehtaasta syksyllä 2016, opiskeltuaan 120kW laajuisen perustutkinnon. Jatkokoulutuksen paloauton työtehtäviin Suomessa antoi Verhoomo Sorsa. Teippi-Z räätälöi punaisen työtakin ja Rengasnet Konala toimitti pitävät työkengät talven liukkaille.

Talon tapoihin ja uusiin työkavereihin on tehty tuttavuutta pitkin viikkoa. Kaikkien nimiä ei ihan vielä voi muistaa, mutta alku on ollut lupaava. Myös viereisen tallipilttuun kokenut kollega on jakanut kokemuksiaan ja varoitellut untuvikkoa palokuntaelämän vaaroista.

Mainitussa tehtävässä aiemmin toiminut Volkswagen Caravelle halusi neljän palvelusvuotensa jälkeen kokeilla renkaitaan myös palokunnan ulkopuolella siviilimaailmassa, jonne hakee vauhtia lahtelaisen autoliikkeen suotuisalla avustuksella.